Omgeving


Welkom in het hart van de ‘Alpes de Haute Provence’.

Dat de Provence de meest geliefde plek van Frankrijk is hoeven wij u niet te vertellen. In het zuiden trekt de overbevolkte Côte d'Azur veel toeristen. In het Noorden van de Provence vindt u de geurige provencaalse kruiden- en lavendelvelden.

Het authentieke dorpje Lurs, behorend tot 'Le Pays de Forcalquier', ligt in het hart van de ‘Alpes de Haute Provence’. In deze streek ontdekt u de serene rust, de onmetelijke ruimte en de vrijheid waarop de Fransman zo trots is.


In de nabije omgeving liggen prachtige dorpen als Forqualqier, Reillanne, Mane, Banon en niet te vergeten de stad Apt. Meer naar het Noorden ligt Montagne de Lure met aan de voet de schilderachtige dorpjes St-Etienne-les-Orges, Sisteron en Ganagobie en iets zuidelijker het historische plaatsje Manosque en voor wie op chique wil is Aix-en-Provence een must.

En voor diegene die een ruw landschap weten te waarderen ligt Les Mees, met zijn bizarre rotsformaties, meer oostelijk van Lurs en is op een uur rijden de Gorges du Verdon beslist een aanrader.

Ook een dagje thuis is geen straf, in de zon of schaduw op uw eigen terras. Lekker een boekje lezen en 's avonds een goed glas wijn erbij. Vergeet vooral uw verrekijker niet om ´s avonds naar de sterren te kijken; zo licht en briljant als het overdag is, zo donker is het ´s nachts.

Meer over de regio:
www.alpes-haute-provence.co.uk
www.weginfrankrijk.nl

Plaatsen in de buurt:
www.forcalquier.com
www.sisteron.com
www.aixenprovencetourism.com

Hoe bereikt u ons

Er zijn grofweg 3 routes vanuit het noorden om ons te bereiken. De routes zijn allemaal tussen de 1200 en 1300km, waar u gemiddeld 13 uur over doet. We bevinden ons 10 minuten van de A51, in de buurt van Lurs.

De route door Grenoble, door een erg mooi gebied, 2 uur binnendoor.
Grotere kaart weergeven

De alternatieve route zonder slingerweggetjes, 99% snelweg. Het lijkt langer, maar is de minst vermoeiende rit en duurt ongeveer even lang.
Grotere kaart weergeven

De route door het prachtige Parc du Luberon, 1.5 uur binnendoor over de D4100 vanaf Avignon.
Grotere kaart weergeven