Activiteiten in de Provence

Er is bijzonder veel te doen in onze omgeving. In ieder apartement ligt een map vol informatie over verschillende activiteiten, zoals;

Wandelen
De geoefende en ook minder geoefende wandelaars kunnen in de directe omgeving genieten van vele uitgezette wandelroutes. We hebben een map vol mooie wandelroutes liggen, verzameld en uitgestippeld door vrienden van ons.
www.wandelenprovence.nl
www.wandelen.org
www.colorado-provencal.com

Fietsen
In Sigonce kunnen nu ook electrische fietsen worden gehuurd via France Voyage, dan kunt u probleemloos de heuvels in.
In Manosque kunnen sportieve fietsen gehuurd worden. Voor de meer geoefende fietser zijn de beklimming van de Mont Ventoux en de Montagne de Lure een ware uitdaging.

Markten
Of wat te denken van gewoon een ochtendje naar een van de vele Provençaalse markten in de dorpen en steden in de omgeving, met daarna ter plekke een heerlijke lunch op een terrasje. De grootste markt is maandag in Forcalquier.Golfen
Ook golfen behoort tot de mogelijkheden. Dichtbij vind u de In Niozelles ligt Domaine des Sources. In Pierrevert en Digne les Bains liggen ook prachtige 18 holes golfbanen.

Musea
Via de A 51 zit u in een uurtje in Aix-en-Provence of Sisteron voor museumbezoek.
www.ecomusee-olivier.com
www.musee-de-salagon.com
www.alpes-haute-provence.co.uk

Autotrips
De Provence biedt volop gelegenheid om er op uit te trekken, en zo ontdekt men waarom de Provence de meest geliefde provincie van Frankrijk is. We noemen bijvoorbeeld de Route Napoleon en de Gorges du Verdon, de mediterannée is maar een uur en een kwartier rijden bij ons vandaan. Vraag ons eens naar de vele mogelijkheden om deze geliefde streek met uw auto te ontdekken.

Informatie
Zowel in Lurs als in Forcalquier is een zeer goed Office du Tourisme, waar men u van alle informatie kan voorzien. Maar natuurlijk kunt u ons ook vragen naar leuke trips in de omgeving.